Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: ERZİNCAN ÇORBASI Tarifi Perş. Şub. 17, 2011 8:24 pm | |
| Malzemeler : | Hazırlanış : | 10 Bardak su 250 Gr.kıyma 1 Avuç maydonoz yaprağı 3 Diş sarmısak Tuz , Karabiber 2 Soğan 2-3 Bardak yoğurt 2 Kaşık un 1/4 Paket hazır erişte makarna 2 Kaşık yağ 1 Kaşık salça 1 Kahve kaşığı kuru nane 1 Kahve kaşığı kırmızı biber | *** Kıyma,tuz,karabiber,kıyılmış maydonoz yoğrulur,fındıkbüyüklüğünde yuvarlanıp,unlanır.
*** İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur.Salça ,su ve tuz konup kaynatılır.
*** Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.
*** Erişte pişince sarmısaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.
*** Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir. |
| |
|