Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Bademli Alabalık Tava Tarifi Perş. Şub. 17, 2011 8:15 pm | |
| Malzemeler : | Hazırlanış : | Balığın içi temizlenir. Pulları kazınıp, tüm yüzgeçleri kesilir. Yıkanır ve süzünür. Yoğurt ile salça bir kapta iyice çırpılarak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökülür. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekik bu karışımın içine ilave edilir. Balığın hiç bir yeri dışarda kalmayacak şekilde paket yapabileceğiniz Alüminyum folyoyu tezgaha serilir. Folyo üstüne Balığı koyacağınız yere, yapılan karışımdan kaşıkla konur. İki defne yaprağını balığın karnına koyulduktan sonra balığı yaydığınız karışım üstüne boylu boyuna yatırılır. Karışımın geri kalanını da balığın üstüne dökülür ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvanır. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarılıp paketlenir. Dikkat edilecek husus, paketlerken, boşluk bırakılmaması, pişerken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balık 220 derecede iyice kızdırılmış fırında, 10-15 dakika pişirilir. Fırından çıkardığınız balığın folyosunu üstten keserek yarım açılarak (içindeki sosu dökülmesin) servis tabağına alınır. | Önce balıklar tuz ve biberlenir. Daha sonra her iki tarafı da una bulanıp çırpılmış yumurtaya batırılır. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafı da kızartılır. Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis edilir. En son file bademleri balığın üstüne serpilir. |
| |
|