Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği (GASDER) ile Şahinbey Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen eğitimde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
GASDER Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök Pınarlı yaptığı açıklamada, alaylı aşçıların mesleki niteliklerini geliştirmek için düzenlenen kursta, gıdalarda risk faktörleri ve saklama koşulları eğitimini kendisinin verdiğini, mönü planlama ve yiyecek içecek dersini ise Gaziantep Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Şerife Ünüvar ile Öğr. Gör. Ali Nadir Zeyrek'in verdiğini belirtti. Başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verildiğini kaydeden Pınarlı, "Bizim kursu düzenlememizdeki amaç, alaylı aşçıların mesleki niteliklerini geliştirmelerini sağlamaktır. Başarı göstererek sertifika alan kursiyerlerimiz belgelerini Türkiye'nin her yerinde kullanabilirler. Ayrıca insanlar bu belgeleri alabilmek için İstanbul'a giderek adeta servet harcıyorlar. Bizler kursiyerlerimizden ücret almadan onların başarısıyla katılım belgesi verdik. Biz GASDER olarak bu belgeleri vereceğimizi daha önceden söylemiştik ve sözümüzde de durduk. Bundan sonraki süreçte de daha önemli projeler yapacağız" dedi.Toplam 27 saatlik eğitimde başarı gösteren 35 kursiyer, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) toplantı salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.