Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Ünlü Aşçıların mutfak sırları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Ünlü Aşçıların mutfak sırları Empty
MesajKonu: Ünlü Aşçıların mutfak sırları   Ünlü Aşçıların mutfak sırları Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 7:42 pm


Ünlü Aşçıların mutfak sırları Foto.php?d=20110205043527
İngiliz yazar Felicity Cloake'nin, "Limon Nasıl Sıkılır?- How To Squeeze A Lemon?" adlı kitabı, ortalığı karıştırdı

Cloake kitabında, dünyaca ünlü aşçıların mutfak sırlarını deşifre etti.

Yumurta en iyi nasıl kırılır?
Yumurtayı kâsenin kenarına değil, tezgâha vurun. Böylece kabuk parçaları düşmez.

Meyvelerin kekin dibine çökmesini nasıl önleriz?
Üzümlere un serperseniz, pasta hamurunun dibine çökmesini önlersiniz.

Yemeğe aşırı tuz koydum, ne yapmalı?
Yemeğinizin
içinde narenciye, sirke, şarap gibi asitli malzeme varsa, tuzunu
dengelemek için bunlardan biraz daha ekleyebilirsiniz. Aynı şey fazla
sirke, şarap koyduğunuzda da geçerli. Asidi dengelemek için tuz
ekleyebilirsiniz.

Buzdolabındaki mantarların erimemesi için...
Mantarlar
plastik poşette durduğunda genelde erir. Mantarları kat kat kâğıt
havluya sararak kese kâğıdına koyun. Böylece mantarlarınızı iki hafta
buzdolabınızda saklayabilirsiniz.

Soğanı nasıl doğradığım fark eder mi?
Soğanı
uzunlamasına kestiğinizde, yemeği saatlerce de pişirseniz soğan
diliminin şekli bozulmaz. Bu tip kesim güveç ve soğan çorbası gibi
yemeklerde tercih edilir. Yemeğinizin içinde soğanların gözükmesini
istemiyorsanız, en ideali enine kesimdir.

İçeriğe yorum ekleyebilmek için lütfen sağ üst bölümden üye girişi yapınız...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Ünlü Aşçıların mutfak sırları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Patates Unlu Kek Tarifi
» Kepek Unlu Kek Tarifi
» YULAF VE MISIR UNLU EKMEK
» Galeta Unlu Poğaça Tarifi
» Türkiye’nin en ünlü diyetisyenleri E-Zayiflama.com ’da

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Aşçı Tanışma Bölümü :: Aşçılık Hakkında Genel Bilgiler-
Buraya geçin: