Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 SULTAN TATLISI TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

SULTAN TATLISI TARİFİ Empty
MesajKonu: SULTAN TATLISI TARİFİ   SULTAN TATLISI TARİFİ Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 1:20 pm

SULTAN TATLISI TARİFİ
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 1 su bardağı eritilmiş margarin
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 2 su bardağı un
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 1 adet yumurta
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 2 su bardağı çekilmiş badem
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 1 tatlı kaşığı yoğurt
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme yarım limonun suyu
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 1.5 çay bardağı su
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 1 tutam tuz
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme şurubu için:
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 2 su bardağı toz şeker
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 2 buçuk su bardağı su
SULTAN TATLISI TARİFİ Kafa-malzeme 1.5 su bardağı yarım limon suyu

SULTAN TATLISI TARİFİ Yapilisi_comlekp
Yapılışı
Una, yumurta, tuz, limon
suyu, yoğurt ve suyu ilave ederek yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Hamuru oklava ile ince bir yufka şeklinde açın. Kenarlarını keserek
dikdörtgen haline getirip bademi serpin. Geniş kenarından başlayarak
sıkı bir rulo şeklinde sarın. Uç kısmına yumurta akı sürüp yapıştırın.


Elde ettiğiniz rulo hamurunu 4/5 cm eninde dilimleyin. Kesilmiş
tarafları üste gelecek şekilde aralıksız olarak yağlanmış tepsiye dizin.
Eritilmiş margarini üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 150 derece
fırında 25 dakika pişirin.


Şurubu hazırlamak için, toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Şurup
kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Fırından
çıkarttığınız tepsi tamamen soğuyunca şurubu sıcak olarak dökün.
Şurubunu çekince kaymak ve şam fıstığı eşliğinde servis yapın.




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
SULTAN TATLISI TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Pembe Sultan tarifi
» BALLI SULTAN LOKMASI TARİFİ
» HAREM TATLISI TARİFİ
» BİLLUR TATLISI TARİFİ
» Kayısı Tatlısı Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: