Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Ciabatta Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Ciabatta Tarifi Empty
MesajKonu: Ciabatta Tarifi   Ciabatta Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:39 pm

MALZEMELER

Ön Hamur icin

1/8 Kave kasigi Kuru Maya

2 Yemek Kasigi Sicak Su

80 Gramm Su

135 Gramm Un

Hamur

1/2 Kavekasigi Kurumaya

2 Yemekkasigi Sicak Su

160 Gramm Su ( Odasicakligi)

1 Yemekkasigi Zeytinyagi

270 Gramm Un

1 1/2 Kavekasigi Tuz



YAPILIŞ TARİFİ

Bu Ekmegin tadi cok güzel. Bir Ekmek Tasin üstünde pisirilmesi lazim.

Ön hamur icin bir kücük kap alin. Mayayi ve sicak suyu karistirin ve 5

dakika kenara koyun.

Baska bir Kaba Unu Suyu ve hazirladigimiz Mayakarisimi koyarak tahta

kasik ile iyice karistirin . Kabin üstünü kapatip bir fazla sicak olmayan

odada 12-24 Saat birakin.

Ekmek icin ertesi gün kücük bir Kaba Maya ve sicak süt karistirilir 5 dakika

beklenir.

Unu Ön hamuru Su Zeytinyagi ve süt maya karisimi bir kabta mixerlen

hafif derecede karistirilir. Hersey karistiktan sonra orta dercede devam 3

dak. karistirin. Ve simdi yavasca tuz dökülerek 4 dak.devam karistirin.

Simdi Hamuru yagli bir kaba koyun. Hamur okadar yumsakki elile

yoguramazsiniz. Kabin üstünü kapatin ve 1 1/2 Saat bekletin.

Tepsiye Hamur kagidinin üstüne un serpin. Masanin üstüne un serpin

hamuru üstüne koyun ve 2 parcaya bölun. bir Hamur bir tepsinin üstüne

konur. Hamuru Dörtgen sekile getirin ve unlanmis parmak ile hamurun

üstünden delikler acin. Ve bir hafif islak mutfak beziylen hamurun üstünü

örtun. yine birbucuk saat bekletin. Hamuru Firina koymadan 45 dak. önce

ac. 220C. Ve 20 dak pisirin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Ciabatta Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» KUP JAK tarifi
» HARDAL SOS TARİFİ
» Armutlu Kek I Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: