Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Tavuk göğsü dolması Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Tavuk göğsü dolması Tarifi Empty
MesajKonu: Tavuk göğsü dolması Tarifi   Tavuk göğsü dolması Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:27 pm

20 gr. tereyağı

10 gr. un

40 gr. kurutulmuş taş mantarı

40 gr. kurutulmuş domates (yağlı)

8 dal kekik

1 diş sarmısak

20 ml. sıvı yağ

50 gr. taze keçi peyniri

4 adet tavuk bonfile

100 gr. arpacık soğanı

300 ml. tavuk suyu

Biber

Graten için:

300 gr. lahana

10 gr. sıvı yağ

350 gr. patates

200 ml. krema

Muskat

Tuz

Biber



10 gr. tereyağını unla karıştırın, buzlukta bekletin. Mantarları 200 ml. sıcak suda 20 dakika yumuşatın, sularını iyice sıkın, mantar
suyunu saklayın. Mantarların yarısını sos için ayırın, kalanını ince
kıyın. Domatesi süzün, küçük küp doğrayın. 4 dal kekiğin yapraklarını ve
sarmısağı ince kıyın. Mantarı, domatesi, sarmısağı, kekiği 10 mi. yağda kavurun. Tuz ve biber ekip soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma keçi peyniri ilave edip karıştırın. Bonfilelerin uzun kısımlarını çanta gibi kesin. İçini peynirli
karışım ile doldurun, mutfak ipliğiyle bağlayın. Soğanları soyun, ikiye
bölün. Kalan kekik yapraklarını irice kıyın. Kalan 10 gr. tereyağını ve
sıvı yağı tavada kızdırın. Bonfilelere tuz, biber ekin. Her tarafı açık kahverengi oluncaya kadar 10 dakika kızartın, tavadan çıkartın. Soğanları ve kalan mantarları aynı tavada kavurun, mantarın yumuşama suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın. Bonfileleri tekrar tavaya koyun, tavuk
suyunu ekleyin, bir taşım kaynatın. Sonra üstü kapalı, orta ateşte 20
dakika pişirin. Bu süre içinde etleri bir sefer çevirin. Bonfileleri
tavadan çıkartın ve sıcak tutun. Tavada kalan sosu 5 dakika daha
pişirin. Donmuş unlu tereyağını küçük parçalar halinde sosa ekleyin,
tuz, biber ekin. Lahanayı temizleyin,
ortasındaki sert kısmı çıkartın. Yapraklarını ilk önce 10 cm.
kalınlığında kesin, sonra verev ince kıyın. Doğradığınız lahanaları bir
tavada yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuz ve biberle
tatlandırdığınız lahanayı süzgeçte süzülmeye bırakın. Patatesleri
soyun, ince dilimleyin. Hacmi 200 ml. olan 4 graten kalıbını yağlayın.
Lahanayı yerleştirip üstüne patatesleri dizin. Kremayı tuz, biber
ve muskat ile tatlandırıp, kalıpların üzerine dökün. Önceden 200°C'de
ısıtılmış fırının 2. rafında 30-35 dakika pişirin. Bonfileleri ve kekik
yapraklarını 5 dakika sosun içinde ısıtın. İplikleri çıkartın, verev 3-4
dilime kesin, sos ve gratenle servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Tavuk göğsü dolması Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yalancı Tavuk Göğsü tarifi
» Sosisli Tavuk Dolması tarifi
» İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI Tarifi
» Tavuk Göğsü
» Fırında Kızarmış Tavuk Dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: