Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Humus Hazırlanışı Çarş. Ocak 26, 2011 6:04 pm | |
| HumusBiliyorum biraz kulağa farklı geliyor sarımsaksız ve yoğurtlu bir humus ama görüldüğü gibi yoğurt miktarı çok az, yani genel aromayı hiç etkilemiyor. Tarif Filistinli arkadaşımdan...Sarımsaksız oluşu da aslında bir avantaj, böylece eşim gibi sarımsak yemeyen insanlara da hitab ediyor. Aslına bakılırsa gittiğimiz Orta Doğu restoranlarında sunulan humuslarda da sarımsak yok. Acaba biz Türkler mi ekledik sarımsağı diye düşünmeye başladım:))Malzemeler
- 1 kutu konserve nohut (454 gr)
- 3 çorba kaşığı tahin
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı Zeytinyağ
- 1 limon suyu
- tuz
- kimyon
- (üzeri için zeytinyağ pul biber karışımı, maydanoz)
HazırlanışıNohutları ayıklayıp akşamdan ıslatın. İyice haşlayıp kabuklarını alın. Yahut benim yaptığım gibi konserve kullanın. Zeytinyağ, limon suyu, tahin, yoğurt, tuz ve kimyonu ilave edip pürüzsüz olana dek robotta çekin. Servis tabağına alıp zeytinyağ pulbiber karışımı, limon dilimleri, yeşil zeytin, maydanoz yaprakları ile süsleyin. | |
|