Osmanlı mutfağından bir tarif daha... tarif "portakal ağacı"ndan yalnız malzemeler yarıya indirilerek hazırlandı... Malzemeler
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı + 2 yk tereyağı
3 yemek kaşığı çamfıstığı
3 yemek kaşığı kuş üzümü
200 gr kuşbaşı et
1,5 su bardağı et suyu
1 kuru soğan
1 cay kaşığı kakule
1 cay kaşığı tarçın
½ cay k. öğütülmüş karanfil
Tuz
HazırlanışıPirinci
ılık suda yarım saat bekletip suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını
temizleyip ılık suda bekletin. Kakulelerin kabuklarını ayıklayıp
tohumlarını havanda dövün.
Soğanları yemeklik doğrayıp bir
tencerede tereyağ eritip etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp
tekrar çekince soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye
bir bardak sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya
kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte pişirin.
Etler
pişince tencereden alın, varsa fazla suyunu süzüp pilavı pişireceğiniz,
tencereye aktarın. çam fıstığı, kuş üzümü artı baharatları ekleyip
karıştırın. Yıkanmış pirinçleri ekleyip karıştırın
1,5 su bardağı
etsuyunu kaynatın, tuz ve 2 kaşık tereyağ ekleyin.pilavın üzerine
gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, pirinçler suyunu
çekinceye kadar pişirin. Pilavı ateşten alıp ağzını kağıt havlu ile
kapatıp 20 dakika demlenmesi için bırakın.