Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Acem Pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Acem Pilavı Empty
MesajKonu: Acem Pilavı   Acem Pilavı Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 6:03 pm










Acem Pilavı Acem+pilaviOsmanlı mutfağından bir tarif daha... tarif "portakal ağacı"ndan yalnız malzemeler yarıya indirilerek hazırlandı...



Malzemeler

1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı + 2 yk tereyağı
3 yemek kaşığı çamfıstığı
3 yemek kaşığı kuş üzümü
200 gr kuşbaşı et
1,5 su bardağı et suyu
1 kuru soğan
1 cay kaşığı kakule
1 cay kaşığı tarçın
½ cay k. öğütülmüş karanfil
Tuz

Hazırlanışı

Pirinci
ılık suda yarım saat bekletip suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını
temizleyip ılık suda bekletin. Kakulelerin kabuklarını ayıklayıp
tohumlarını havanda dövün.

Soğanları yemeklik doğrayıp bir
tencerede tereyağ eritip etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp
tekrar çekince soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye
bir bardak sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya
kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte pişirin.

Etler
pişince tencereden alın, varsa fazla suyunu süzüp pilavı pişireceğiniz,
tencereye aktarın. çam fıstığı, kuş üzümü artı baharatları ekleyip
karıştırın. Yıkanmış pirinçleri ekleyip karıştırın

1,5 su bardağı
etsuyunu kaynatın, tuz ve 2 kaşık tereyağ ekleyin.pilavın üzerine
gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, pirinçler suyunu
çekinceye kadar pişirin. Pilavı ateşten alıp ağzını kağıt havlu ile
kapatıp 20 dakika demlenmesi için bırakın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Acem Pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ACEM PİLAVI (OSMANLI RAMAZAN)
» BULGUR PİLAVI TARİFİ
» BAHAR PİLAVI tarifi
» İTALYAN PİLAVI Tarifi
» OTLU BULGUR PİLAVI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Asya Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: