Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ET ÖZSUYU SOSU Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ET ÖZSUYU SOSU Tarifi Empty
MesajKonu: ET ÖZSUYU SOSU Tarifi   ET ÖZSUYU SOSU Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:47 pm

Bu sos, makarna, ravyoli, kaneloni ve lazanya'da kullanılır.



350 gram sığır eti

40 gram margarin (2 çorba kaşığı)

75 gram soğan (1 orta)

4 bardak su ya da et suyu

40 gram havuç (1 küçük)

1/2 demet maydanoz

500 gram domates (3 büyükçe) ya da 50 gram tuzsuz, domates salçası

Tuz

nane

karabiber



1 Bir tencereye; 2 silme çorba kaşığı margarin koyarak, kızdırmak sonra
bu yağa, kanlı, fakat yağsız tarafından kemiksiz kuşbaşı doğranmış 350
gram dinlenmiş sığır
eti ilâve ederek, etlerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar
kuvvetli ateşte arada bir karıştırmak suretiyle aşağı yukarı 15 dakika
kızartmalıdır.

2 Kızarınca; bunlara kazınmış ve küçük doğranmış 1 küçük havuç, küçük kesilmiş 1 orta baş soğan, kıyılmış yarım demet maydanoz, varsa 4 - 5 tane karabiber ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, soğanlar
iyice pembe bir hal alıncaya kadar, karıştırmak suretiyle kavurmalı,
sonra etlere kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış 3 büyükçe domates ya da yarım bardak su içinde hallolmuş, bir küçük kahve fincanı tuzsuz konserve domates salçası katarak, domatesler eriyip de püremsi bir hal alıncaya kadar, bunları arada bir karıştırmak suretiyle kavurmakta devam etmelidir.

3 Sonra, bunlara 4 - 5 bardak da su ya da et suyu katarak tencerenin
kapağını kapatmalı ve etler iyice pişip de âdeta posa haline gelinceye
kadar küçük ateşte, bunları üç buçuk saat pişirmeli, etleri iyice
süzülmüş olarak tencerden çıkardıktan sonra, salçayı bir elek ya da
süzgece koymalı ve üstlerine kaşıkla bastırmak suretiyle salçayı bütün
seb-zeleriyle süzgeçten geçirmeli ve kullanmalıdır.



Not: Pişmiş etleri de kıyıldıktan ya da makineden geçirdikten sonra kroket, kaneloni gibi yerlerde kullanmalıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ET ÖZSUYU SOSU Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kalamar Sosu Tarifi
» CENOVA SOSU Tarifi
» TARATOR SOSU Tarifi
» ŞİNİTZEL SOSU Tarifi
» Şefin Sosu Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Sos çeşitleri :: Sos Yapımı Tarifleri-
Buraya geçin: