Malzeme:
15 adet hazır tortellini
100 gram krema
50 gram porçini mantarı
4 adet kiraz domates
4 çorba kaşığı parmesan peyniri
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Taze nane yaprağı
Çıtır parmesan için 18 cm’lik yapışmaz yüzeyli tavayı parmesan peyniri ile kaplayın. Tavayı kısık ateşe yerleştirip ağır ağır kızarmasını sağlayın. Kızaran peyniri
sıcakken bir kasenin tersine oturtun. Sertleşmesi için soğumasını
bekleyin. Diğer tarafta tortelliniyi bol kaynar suda haşlayıp süzün.
Porçini mantarlarını ince ince dilimleyin. Başka bir tavada krema, porçini mantarı ve kiraz domatesleri karıştırın. Krema kaynayıp domatesler
yumuşayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Son olarak süzülmüş
tortellinileri tavaya ekleyin. Kremalı karışımın tortellinilerle
özleşmesi için iyice karıştırın. Kremalı tortellinileri çıtır parmesan
kasesine alın. Çıtır parmesan kasesindeki tortellinilerin üzerini taze
nane yaprağı ile süsleyin. Çıtır parmesanlı tortellinileri servis
tabağına alın. Bekletmeden servis yapın.