Malzemeler :
1/2 Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
200 gr sirke (2 su bardağı)
200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne yaprağı
Hazırlanışı:
Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur. Aslında baharatmantar arpacık sogan, et suyu ve birkaç çorba kaşığ dana salçası ile hazırlanır. Aşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir.
Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz. Köpükleri çökünce,sogan mantar kereviz
ve baharat torbasını ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi
hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz. Balık
suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Sirkeyi,
dömi-glas sosu, tuzu ve biber
de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız. Kabı
ateşten alınız. Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız.