Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Şeytan Sosu Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Şeytan Sosu Tarifi Empty
MesajKonu: Şeytan Sosu Tarifi   Şeytan Sosu Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 3:14 pm

Malzemeler :

1 Su Bardağı Sirke

1 Arpacık Soğanı (ince doğranmış)

1 Kahve Kaşığı Kekik

1/4 Defne Yaprağı

1 Kahve Kaşığı Karabiber

1 1/4 Su Bardağı İspanyol Sosu

1 Kahve Kaşığı Kırmızıbiber

1 Çorba Kaşığı Maydanoz



Hazırlanışı:

Klasik bir Fransız sosu olan şeytan sosu, genellikle ızgara piliç, balık yada etle servis edilir.

Sirke, arpacık soğanı, kekik, defne yaprağı ve karabiberi orta boy bir tencereye koyunuz. Karışımı orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi biraz kısıp 15 dakika daha, sos 1/3 ünü çekene kadar kaynatmaya devam ediniz. İspanyol sosunu ekleyip, ağır ateşte 5 dakika daha pişiriniz.

Tencereyi ateşten alıp, karışımı temiz bir
tülbentten süzerek (tülbentle kalın posayı atınız) ısıtılmış bir sos
kabına boşaltınız. Kırmızıbiberi ve maydanozu ekleyip karıştırdıktan
sonra, ızgara yemeklerinizin yanında servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Şeytan Sosu Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ET ÖZSUYU SOSU Tarifi
» Şefin Sosu Tarifi
» AVCI SOSU Tarifi
» Şatobriyan Sosu Tarifi
» Kalamar Sosu Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Sos çeşitleri :: Sos Yapımı Tarifleri-
Buraya geçin: