275 gram dana eti, 1 kilo koyun eti, 1,5 kilo sığır inciği, 1 tavuk ya da keklik, 2 doğranmış havuç, 3 dal kereviz, 3 dal maydanoz, biber, çivi karanfil, 3 soğan, biraz tarçın; bunları bir tencereye koyunuz.
Üzerine 6 litre su doldurup hafif ateşte 8 saat kaynamaya bırakınız.
Soğuyunca üzerinde donmuş olan yağı alıp buyyonu süzünüz. İki yumurta
akını bir kap içinde çalkalayıp buyyona karıştırdıktan sonra ağır ağır
kaynamaya bırakınız. Üzerinde biriken çis'i kepçe ile alıp atınız. Suyu
da astardan geçirip, tuzlayıp kaldırınız. Ya da gerektiği kadarı bir
kâseye koyup çorba yerine servis yapınız.
Not: Bulyon besleyici olduğundan sabahları ısıtıp birer fincan içmek
için çiğ kalmamasına ve tuzu kararında olmasına dikkat ediniz. Sofrada
çorba yerine bulyon verilecekse, davetlilerin tabaklarına taze ve çiğ
bir yumurta sarısı koyup çatalla ezilirse daha kuvvetli ve lezzetli olur.