Laz lahanası (kara lahana sarması)Gerçekten asma yaprağından farksız bir lezzet… şimdiye kadar eşimi
önyargısından dolayı ikna edemediğim kara lahana sarmasını ilk defa
denemiş oldum. Israrlarıma değdi çünkü sonuç oldukça pozitif…
yine benim vejeteryanlık yönüm ağır basdı ve orjinali etli olan kara
lahana sarmasını da yine dayanamayip zeytinyağlı yaptım. Siz eğer etli
tercih ederseniz 1 kase kadar tantunilik (yani kıymadan büyük
kusbaşından küçük ebatta) doğranmış et yahut kıyma kullanabilirsiniz.
Malzemeler Bir deste kara lahana
iç harcı1 adet soğan
1 kase domates
½ demet maydanoz
½ bardak zeytinyağ
1,5 bardak pirinç
1 kaşık biber salçası
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Hazırlanışı Lahanaları saplarını kesip haşlayın. Süzdükten ve Soğuduktan sonra
büyüklüğüne göre ikiye yahut 3’e bölün. Ben genellikle 3’e böldüm küçük
sarmaları daha çok estetik bulduğum için.
iç harcını bildiğimiz dolma içi gibi bütün malzemeleri karıştırarak
hazırlayın. Lahanalara 1 tatlı kasığı pirinçli harçtan koyup iki
kenarını içe doğru büküp yuvarlayın.
Bütün lahanaları bu şekilde bitirdikten sonra tencereye yerleştirin.
Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su gezdirip orta hararetteki ocağa alın.
Suyun tamamını çekene dek pişirin.