Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 SIĞIR PİRZOLASI SOTE ALANSİEN Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

SIĞIR PİRZOLASI SOTE ALANSİEN Tarifi Empty
MesajKonu: SIĞIR PİRZOLASI SOTE ALANSİEN Tarifi   SIĞIR PİRZOLASI SOTE ALANSİEN Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:55 pm

COTE DE BOEUF SAUTE A L'ANCIENNE



4 kişi için MALZEME :

4 adet sığır pirzolası (750-850 gr.)

1 kahve fincanı rafine yağı

Tuz, bir çimdik karabiber

1 tatlı kaşığı tereyağı

24 adet arpacık soğanı

24 adet mantar haşlanmış

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çimdik toz şeker, az tuz

2 kahve fincanı su



YAPILIŞI :

Soğanların başlarını hafif keserek kabuklarını soyunuz

Küçük bir tencereye koyup üzerine şekeri az tuz, iki kahve fincanı suyu ve tereyağının yarısını koyup soğanların üzerine bir yağlı kâğıt koyup ve tencerenin kapağını kapatınız

Ağır ateşli fırında veya ocağın üzerinde gayet ağır ağır kaynatarak on beş -yirmi dakika karıştırmadan pişirip ateşten alınız

Mantarları kalan yarım kaşık tereyağı ile bir kaç dakika orta ateşte sote yapıp soğanın içerisine ilâve ediniz ve muhafaza ediniz

Sığır pirzolasını tuzlayıp biberleyiniz ¦ Dibi düz bir kasrola veya dibi kalın bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp sığır pirzolasını ilâve ediniz

Orta ateşte onikişer dakika alt üst ağzı kapalı olarak ve zaman zaman içinden yağ alıp üzerine dökerek pişirip bir servis tabağına çıkarınız

İçinde kalan yağı döküp ateşten alınız, bir tatlı kaşığı tereyağını karıştırarak yedirip etin üzerine dökünüz, soğan mantarı iki kenarına koyup servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
SIĞIR PİRZOLASI SOTE ALANSİEN Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: