Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ALMAN SOSU tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ALMAN SOSU tarifi Empty
MesajKonu: ALMAN SOSU tarifi   ALMAN SOSU tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:11 pm

3 çorba kaşığı tereyağı

50 gr (1+1/2 kahve fincanı) un

500 gr (2+1/2 su bardağı) sıcak, sulandırılmamış tavuk yada et suyu

1 çay kaşığı tuz

kahve kaşığının ucuyla karabiber

2 yumurtanın sarısı

150 gr (3-4 su bardağı) acı krema



Yağı orta boy bir tencerede orta ateşte eritiniz. Unu ekleyerek tahta kaşıkla karıştırınız. Ateşi kısarak bir iki dakika daha pişiriniz; ama, karışımın renginin değişmemesine dikkat ediniz.

Tencereyi ateşten alıp, sıcak et suyunu azar azar, sürekli karıştırarak,
ekleyiniz. Et suyunun tencereye dökülmesi tamamlandıktan sonra,
tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, bir dakika
kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alarak tuz ve karabiberini
ekleyiniz. Sos tamamen pürtüksüz, dümdüz bir hale gelmelidir. Ama
sosunuz pürtüklü olduysa ince delikli bir kevgirden geçirmek
gerekecektir.

Orta boy bir kâsede yumurta sarılarını ve kremayı tahta bir kaşıkla yada tel yumurta
çırpacağı ile çırpınız. Sürekli karıştırarak sıcak sosu kâseye
aktarınız. Sosun tamamı kâseye dökülüp iyice karıştırıldıktan sonra,
karışımı tekrar tencereye aktarınız. Sosu tahta kaşıkla sürekli
karıştırarak hafif ateşte 1 dakika kadar
pişiriniz. Pişirirken kaynamamasına dikkat etmek gerekir; çünkü
kaynarsa, pürtüklü bir hale gelecektir. Sosun tadına bakarak,
gerekiyorsa biraz daha tuz ve karabiber ekleyiniz. Tencereyi ateşten
alarak, sosu önceden ısıtılmış bir sos kâsesine aktarıp hemen servis
ediniz.



Not: Bu klasik beyaz Fransız sosu, aynı zamanda «Sarışın dilber sosu»
yada «Sos Pariziyen» adlarıyla bilinir. En ağır soslardan biri olan
Alman sosu, kümes hayvanları, dana eti ve yumurta ile servis edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ALMAN SOSU tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Alman Pastası Tarifi
» Pazı Sosu tarifi
» Çikolata Sosu tarifi
» Salata Sosu tarifi
» TARATOR SOSU Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: