Malzemeler
8 adet iri patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı kaynar süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı hindistancevizi
2 yumurta sarısı
250 gr. Haşlanmış tavuk eti
8 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup ikiye
bölün.Ortlarını tatlı kaşığı ile oyarak çıkartın.Sonra derince bir
tepsiye koyun ve bir parmak kadar su ilave ederek ateşte oturtun.
Tepsinin üzerini bir kapak örtün.Patatesleri ağır ateşte yumuşayınca
kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.Pişince tepsiyi ateşten alıp içindeki
haşlanmış patatesleri ateşe dayanıklı bir kaba aktarın.
Başka bir kapta tereyağının orta ateşte eritip unu ilave edin.Çırpma
teli ile bir iki dakika ara vermeden karıştırarak kaynar sütü ilave
edin.5 dakika pişirin.Tencereyi ateşten alıp içine tuz ,karabiber ve
Hindistan cevizi ilave edin.Bir tahta kaşıkla birkaç kez karıştırarak
baharatı yedirin.Karışım alınınca içine yumurta sarılarını yedirerek
teker teker katın.İsteğinize göre beşamel sosu yarısına haşlanmış ve
küçük küpler halinde doğranmış tavuk ya da dana eti koyabilirsiniz.
Tavuk ya da dana etli Beşamel soslu haşlanmış patateslerin içine
tepeleme doldurun.Üzerine sade beşamel sos sıvayıp ve peynir rendesi
serpip fırına sürün.Fırının üst kısmını yakarak üstten kızartın.Bir
servis tabağına çıkartarak sıcak olarak servis edin.