Malzemeler
350 g. çikolata, küçük parçalara bölünmüş
50 g. tereyağı
150 g. şeker
4 adet yumurta, hafifçe çırpılmış
1 tutam tuz
50 g. un
1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı
6 adet kahve fincanı ya da sufle kabının iç
yüzünü tamamen tereyağı ile yağlayıp, toz şeker ile kaplayın. Fırınınızı
200 C?ye ısıtın.
Çikolatayı derince bir kaseye koyup bain-marie usulü eritin. Ilımaya bırakın.
Derince bir kasede mikser ile tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurta ve
şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve vanilyayı
ekleyin. Ilımaya bıraktığınız çikolatayı spatula ile alt üst ederek
karışıma yedirin.
Hamuru hazırladığınız fincan/ sufle kaplarına eşit şekilde dağıtın.
Önceden ısıttığınız fırında 10 -12 dakika pişirin. İsteğe gore dondurma
ya da krema ile servis edin.