Malzemeler
İsteğe bağlı miktarda çikolata
Hazırlanışı
Büyük bir kaseyi içinde az miktarda kaynar su
bulunan bir tencereye oturtun. Kasenin dibi suya değmemeli. Çikolatayi
küçük parçalara bölün, kasede kısık ateşte erimeye bırakın.Çikolata 10
dakika sonra eriyecek, yumuşak ve parlak olacak. Ateşten alıp iyice
karıştırın. Artık kullanıma hazırdır.Çikolata lüleleri için: çikolatayi
yukarıdaki tarife göre eritip düz bir yüzeye dökün (tabağın alt tarafı
olabilir). Çikolata, yuvarlak bir daire şeklinde olmalı. Tabağı 45
dakika buzdolabında tutun. Çikolata iyice sert hale
gelmeli.Buzdolabından çıkarıp peynir bıçağı ile lüleler kesin. Bıçağı
çikolatanın üstünde kendinize doğru çekin, lüleler oluşacak. Lüleleri
plastik kaba koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.