Malzemeler
400 gr ton balığı(diyet konserve),
2 adet kırmızı soğan,
3 adet domates,
3 sap maydanoz,
1 adet göbek salata,
20 gr yeşil zeytin,
4 yemek kaşığı limon suyu,
1/2 yemek kaşığı dilimlenmiş limon kabuğu,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz,
karabiber
Hazırlanışı
Soğanları soyup, yıkayın ve yarım ay şeklinde dilimleyin. Domatesleri
kaynar suya atıp çıkarın, kabuklarını soyup dörde bölün. Çekirdeklerini
çıkartıp ince ince dilimleyin. Maydanozun yapraklarını yıkayın, domates ve
soğanlarla karıştırın. Göbek salatayı yıkayıp süzülmeye bırakın. Domatesli
karışımla birlikte tabaklara paylaştırın. Limon suyu ve kabuğunu tuz,
karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Ton balığını süzüp iri parçalara
ayırın, salataların üstüne koyun. Sos ve zeytinleri ekleyip servis yapın.