Malzemeler 250 gram yoğurt
1 diş sarmısak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
10 adet küçük domates
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı Nohutları bol suda 3-4 saat ıslatın. Tuz ilave edin, tencerenin kapağını
kapatıp 1 saat orta ateşte haşlayın. Soğumaya bırakın. Sarmısağı ve soğanı
soyun. Soğanı ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maydanozun yapraklarını
koparın, yarısını ince kıyın. Diğer yarısını bir kenara koyun. Küçük
domatesleri yıkayın, dörde bölün. Hazırladığınız malzemeleri (kıyılmamış
maydanoz yaprakları hariç) dikkatlice karıştırın. Sirkeyi tuz ve
karabiberle hafif çırpın, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek yeniden
çırpın ve malzemeyi ilave edip karıştırın. Nohut salatasını 30 dakika ağzı
kapalı olarak buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan önce maydanoz
yapraklarını ilave edin.