Fish TacoBir Peru restoranında deneyip beğendiğimiz Fish Tacoları
yani nam-ı diğer balık ekmekleri evde yapmaya karar verdim. Sonuç
gerçekten çok pozitif. Hem sağlıkli ve hafif hem de pratik. Kızarmış
patates, acılı ezme salata ve bol soğanlı bir piyaz ile de çok
yakışıyor... Ayrıca Tavada yahut ızgarada da deneyebileceğiniz bir
tarif...
Malzemeler4 yumuşak (soft) taco yahut
tortilla denen açık ekmek
4 tilapia balık filetosu
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
kimyon
1 diş sarımsak, rendelenmiş
Zeytinyağ
Üzeri için4 yaprak kıyılmış marul
2 Domates, küçük küpler halinde doğranmış
2 dal Yeşil soğan
Limon dilimleri
Maydanoz
HazırlanışıBalıkları tuz, karabiber, toz biber, çok az kimyon, 2 y.k
zeytinyağ ve rende sarımsak ile bir kaç saat marine edin. Yapışmaz bir
tavada beyaz olana dek pişirin. Pişirme esnasında çatal yardımı ile
parçalara ayırın.
Açık ekmeklerinizi ısıtıp her bir filetoyu
bir ekmeğe yerleştirip üzerini maydanoz, limon, kıyılmış marul, incecik
doğranmış domates ve taze soğan ile doldurup kızarmış patatesler ve
sevdiğiniz bir salata ile ikram edin.