|
Add caption |
Hamsi TavaMerak edenler için hemen belirteyim bu hamsileri maalesef ben
hazırlamadım...Malum Amerikada taze hamsi bulmak imkansız! Değerli
arkadaşım Selvinin Türkiyedeyken hazırlayıp fotoğrafıyla birlikte
gönderdiği hamsi tava tarifi...Malzemeler500 gr kılçıkları alınmadan temizlenmiş hamsi
2 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için 1 kaşık sıvıyağ
hazırlanışı Yıkanmış hamsiler sularını çekmesi için havlu kağıdın üzerinde bir
müddet bekletilir. Un ve tuz karıştırılarak hamsilerin üzerine serpilir
ve nazikçe karıştırılır. Yağ tavada kızdırıldıktan sonra hamsiler çiçek
şeklinde dizilir. Hamsinin alt kısmı kızarınca düz bir kapak yardımıyla
çevrilir, her iki taraf iyice kızartıldıktan sonra sıcak servis yapılır.