Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Malzemeler 2 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Zeytinyağı
7 Adet Soğan
1 Adet Limon
1 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
1 Avuç Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Yeni Bahar
1 Çay Kaşığı Şeker
Yarım Kg Asma Yaprağı
Tuz
Hazırlanışı
Asma
yapraklarının tuzunu alabilmek için 30 dakika tuzlu suda bekletin.
Soğanı rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun. Pirinci de
ekleyip birkaç kere çevirin. 2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte
suyunu çekene dek pişirin. Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek
buharı ile demlendirin. Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, şeker,
limon suyu ve tuzu koyarak karıştırın. Daha sonra zeytinyağlı dolma
içini yapraklara koyup sıkı sıkı sarın. Bir
tencerenin en alt kısmına bir miktar havuç ve soğan doğrayın. Havuç ve
soğanların üzerine birkaç asma yaprağı dizin. Hazırlamış olduğunuz
dolmaları sıra sıra dizin. Yağ, su, tuz ve şeker ilave edip, en üst
kısmına biraz yaprak koyun. Orta hararetli ateşte 40 dakika pişirin.