Yeşil Mercimek
Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı yeşil mercimek
3-4 Adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 Çorba kaşığı salça
Tuz
Hazırlanışı
Eti
bir tencereye koyup, bol miktarda soğan ve margarin ilave edin. Bol
soğan koymak, mercimeğin lezzetini arttıracaktır. Orta hararetli ateşe
koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu
çekinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın.
5-6 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri
yıkayıp ilave edin. Orta
hararetli ateşte, et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın. Mercimeklerin suyu
yüzeylerine inince servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.