Kuru Fasülye
Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı kuru fasulye
2 Adet soğan
1-2 Adet kırmızı ve yeşil siviri biber
3 Adet domates veya
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı
Eti
bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin.
Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi
bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Kabukları soyulmış ve fındık
büyüklüğünde doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2
defa daha karıştırarak domatesi öldürün. 5-6 Su bardağı su koyup,
akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin.Kırmızı
ve yeşil biberi yıkayıp fasulyeye ekleyin. Orta hararetli ateşte et ve
fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesine yakın tuzu atıp
1-2 taşım daha kaynatın. Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince ateşten
alın. Servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.