Sebzeli Tavuk Graten
Malzemeler
2 Adet tavuk göğsü
1 Su bardağı bezelye
1 Adet patates
2 Adet havuç
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
TuzHazırlanışı
Tavukları
haşlayıp, kemiklerini ayırın. Etlerini didikleyip, ısıya dayanıklı cam
bir fırın kalıbına yayın. Patates ve havucu soyup, yıkadıktan sonra küp
şeklinde doğrayın ve bezelyelerle birlikte haşlayın. Haşlanmış sebzeleri
tepsideki tavukların üzerine ilave edin. Ayrı
bir kapta tereyağını eritip, unu kavurun. Üzerine yavaş yavaş süt, tuz
ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Boza kıvamına gelince ateşten
alın. Bu karışımı tepsideki sebzelerin üzerine yayın. Kaşar peyniri
rendesini serptikten sonra orta ısılı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak
olarak servis yapın.