Malzemeler
Yarım kg. karides
3 diş sarmısak
4 adet sivri biber
1 adet domates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, pulbiber, kuru nane
Süslemek için:
4-5 adet jumbo karides
Hazırlanışı
Karidesleri bol suda haşlayıp kabuklarını
ayıklayalım. Biberleri küçük, kabukları soyulmuş domatesleri küp
doğrayalım. Zeytinyağı ve sarmısakları bir tavaya alıp soteleyelim.
Üzerine doğranmış biber ve domatesleri ekleyip 10 dakika kavuralım. Tuz,
pulbiber ve naneyi ekleyelim. 1-2 dakika daha pişirelim. Karidesleri
güvece dizelim. Hazırladığımız sosu karideslerin üzerine yayalım.
Rendelenmiş kaşar peyniri ile sosun üzerini kapatalım. Jumbo karidesleri
dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
Servis yapmadan önce üzerine pulbiber serpelim. Daha sonra servisimizi
yapalım.
Malzemeler
Yarım kilo karides
(çimçim , soyulmuş marketler
10 rakikada soyuyor)
1 orta boy domates,
12 yeşil biber,
2 diş sarımsak,
1 baş yeşil soğan,
1 tutam karabiber,
1 tutam kekik,
1 çay kaşığı tuz,
1 sap dereotu,
1 sap maydonoz,
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri,
1 tatkı kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı ketçap
Hazırlanışı
Çimçimlerin sırtlarını bıçağın tersiyle açıp barsaklarını çıkarın. zor iştir ama şarttır.
Karidesleri 1 lt su ve iki kaşık üzüm sirkesi içinde 20 dk haşlayın,
suyunu süzüp 20 cm pyreks veya duracam veya güveç içine dökün.
Üzerine ince kıyılmış taze soğan,ikiye bölünmüş iki diş
sarımsak,ince kıyılmış yeşil biber,küçük küplere bölünmüş
domates,karabiber, kekik,tereyağı, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
Maydonoz,kekik ilavesi sonrası bir tatlı kaşığı ketçap da koyarak
170 derece fırında 30 dk pişirin. kaşar peynirini üzerine döküp 2 dakika
daha pişirin.
Bize bu tarifi Edremitten yollayan Okan beye teşekkür ederiz.
Malzemeler
Karides balığı
Tuz(istediğiniz kadar)
Karabiber(istediğiniz kadar)
2 adet domates
1 adet biber
1 tutam kırmızı biber
2 adet havuç(rendelenmiş)
1 adet patlıcan
1 tutam nane
1 tutam kekik
Tarçın(istediğiniz kadar)
Hazırlanışı
Karidesleri tepsiye dizip,üzerine tuz,karabiber,kırmızı biber,nane,kekik,tarçın ilave ediniz.
Karidesin yanlarına patlican,havuç,biber, domates koyunuz.Ondan sonra fırına atınız.Piştikten sonra afiyetle yiyiniz.
Bize bu tarifi Kıbrıs tan yollayan Lale hanıma teşekkür ederiz.