merabalar. muhlis beyin samimi arkadaşı aşçı şaryodan ahtapot tarifi dinlemektesiniz: valla normal tencerede hiç uğraşmayın.. 2 saat de kaynatsanız eti lastik gibi oluyor yiyemezsiniz.. tek çare düdüklü.. bu sene çok deneme yaptım.. sordum örendim.. denedim.. çöpe attım.. en sonunda yolu yordamı buldum.. 1) ahtapotu kıyıya çekince başındaki keseyi ters çevirip iç organlarını elle temizleyip atın 2) pürüzlü bir kayaya 50-60 defa elden çıkacak şekilde fırlatın (elinizle çarpmayın fırlatın gitsin,belki öyle daa mutlu olur ) 3) eve gelince üzerine toz şeker ekip poşete koyun.. doruca deepfreze atın 4-5 gün kalsın yeterli) 4) düdüklü tencere şart.. yoksa komşudan isteyin.. komşunuzu tanımıyorsanız tanışın akabinde düdüklüsünü isteyin vermeyen zenci 5) ahtapot yüzecek kadar (fazla değil) suyla beraber yarım bardak sirke ya da bi şişe soda, o da yoksa bi yemek kaşığı toz şeker atın.. 6) en az 30 dakka kaynatın 7) kendi buharında soğusun.. sakın çıkartıp soğuk suya filan tutmayın..çok bozulur ılımış olan ahtapota gevşek gevşek bakın.. sonra kollarındaki deri ve vantuzları sıyırıp atın.. tüm derisi kolayca yüzülecek bembeyaz eti kalacaktır.. 9) en makbulü salatasıdır bence siz de öyle yapın 10) kolları dilim dilim doğrayın..1-2 cm.. çok kalınsa kolları yani ahtapotumuz iriyse önce boylamasına ikiye kesin kolları.. sonra 8 kola 16 kol muamelesi yaparak parça parça dorayın.. tabi 8 kolu varsa.. bu hayvan tam bir yamyam.. acıkınca kendi kollarını piizlendiinden genelde bikaçı eksik oluyor.. bi kere suda hiç kolu olmayan ahtapot gördüm.. sade kafa yüzüyordu.. 11) doğranmış ahtapotumuzu (kafa kısmını da doğrayın tabi) bi salata tabağına alalım.. üstüne sarımsak dilimleyelim.. zeytinyağı limon gezdirelim.. maydonoz atalım 12) RAKIMIZI HAZIR EDELİM 13) afiyetle yiyelim 14) tadı nasıl ? a) lastik gibi b) süper.. keşke rakı da olsaydı c) süper.. rakı da var zaten cevabınız c ise listeyi tam uygulamışsınız demektir.. afiyet şeker olsun