Arkadaşlar merakla beklediği için ilk önce kendi yaptığım cheesecake in tarifini vereyim istedim.
Malzemeler
Tabanı için2 su bardağı rondo da çekilmiş burçak bisküvi veya tereyağlı herhangi bir bisküvi
(burda graham craker denen bisküvi kullanılıyor cheesecake tabanı için)
4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin eritilmiş (yaklaşık 60 gr)
2 yemek kaşığı şeker
Keki için3 (8 ounces) paket krem peynir
(Türkiyede labne peynir olarak geçiyor sanırım)
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Vanilya
Limon yada portakal kabuğu rendesi
HazırlanışıRobotta sade bisküvileri toz haline getirip derince bir kaba alın.
Eritilmiş ve soğutulmuş tereyeğ, 2 kaşık şeker ekleyip elinizle
harmanlayarak karıştırın. Yağlanmış Kelepçeli kek kalıbınıza bastırarak
döşeyin.
Bu sırada kek kısmı için, oda sıcaklığındaki peynirleri pürüzsüz olana
dek robottan geçirin. Şekeri ekleyip bir kaç dakika daha robotta çekin.
Yumurtaları birer birer ekleyin. Vanilya ve limon kabuğu rendesini de
ilave edip, bütün malzemeler Tamamen karışıncaya dek robottan geçirin.
Tüm işlem bittiğinde kıvamı kek kıvamı gibi oluyor, sıvı göründüğü için
sizi korkutmasın.
Hazırladığınız tabanın üzerine peynirli karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 165 C fırında 1 saat pişirin.
Fırından çıkarılıp oda sıcaklığına indiğinde servis edene kadar dolapta dinlendirin.