Malzemeler
2 bardak bulgur
1,5 bardak sıcak su
2 domates soyulup yemeklik doğranmış
1-2 salatalık doğranmış
1 kuru soğan ince doğranmış
3 yeşil taze soğan doğranmış
2 sivribiber doğranmış
Kıyılmış Nane yaprağı
Kıyılmış maydanoz
1 kaşık salça
yarım tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığıTuz
yarım çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Pul biber
Yarım çay bardağı Zeytin yağı
Hazırlanışı
Ince bulgur u kapağı kapanabilecek bir kaba koyup üzerine
sıcak su gezdirip kapağını kapatın. 15-20 dakika öyle bekletin.
Bulgurlar şişip yumuşayınca, genişçe bir tepsiye alıp çok küçük
doğranmış kuru soğan ile yoğurmaya başlayın. Salça. Tuz, karabiber,
kimyon, pul biber i de ekleyip yoğurmaya devam edin
Sırayla doğranmış salatalık, yeşil
soğan, domates, nane, maydanoz ve zeytin yağı da ekleyip hafifçe
domatesler ezilmeyecek şekilde karışrıtın. Marul yaprakları ile servis
yapın.