Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: KARALAHANA ÇORBASI TARİFİ Çarş. Şub. 02, 2011 6:42 pm | |
| | Malzemeler 1 demet karalahana 2 su bardağı su 2 su bardağı et suyu 1 kahve fincanı kavrulmus mısır 1 kahve fincanı haşlanmış barbunya 1 adet soğan
| 2 diş sarımsak, Tuz, pulbiber, karabiber, 1 çay kaşığı kişniş
KARALAHANA ÇORBASI TARİFİ Karalahananın yaprak ve kök kısımlarını ayırın. Kök kısımlarını ince doğrayıp 1 su bardağı suda 5 dakika haşlayın ve süzün (yaprakları, sarma için kullanabilirsiniz). Karalahanayı haşladığınız suyun içine kalan 1 su bardağı suyu ve et suyunu katarak kavrulmuş mısırı ekleyin. Mısırın pişmesine yakın barbunyayı, yemeklik doğranmış soğanı, ince kıyılmış sarımsakları atın. Baska bir kabın içinde haşladığınız karalahana köklerini tuz, pulbiber, karabiber ve kişnişle ovun.Kaynayan suyun içine atın. 10 dakika pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Kavrulmus mısır, Karadeniz'e özgü bir malzemedir. Aktarlarda ve bazı yöre pazarlarında bulabilirsiniz. Bunun yerine pilavlık bulgur da kullanabilir, isteğe göre çorbaya limon suyu ekleyebilirsiniz.. |
| |
|