Malzemeler 750 gr ıspanak 2 patates 25 gr tereyağı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 2 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı tavuk ya da et suyu Tuz, karabiber Üzeri için 2 dilim tost ekmegi
ISPANAK ÇORBASI TARİFİ Patatesleri soyup küp doğrayın. Haşlayıp süzün. Ezerek püre haline getirin. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Süzüp kaynar suda 5 dakika bekletin ve süzgece alın. Ispanakların suyunu elinizle sıkıp doğrama tahtası üzerinde ince dograyın. Blender'dan geçirip püre haline getirin. Soğanı soyup rendeleyin.Tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Rendelenmiş soğanı ilave edip kavurun. Patates ve ıspanak pürelerini ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, et suyu ve sıcak sütü ilave edip arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin. Tost ekmeklerini küp şeklinde dograyın ve fırın ızgarasında kızartın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine ekmeklerden serpiştirerek sıcak servis yapın.