Malzemeler 1 kg hamsi 4 adet büyük boy soğan Yarım çay bardağı zeytinyağ Yanm çay bardağı dolmalık fıstık Yarım çay bardağı kuşüzümü 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su Yanm demet dereotu Tuz, yenibahar, nane
HAMSİLİ PİLAV TARİFİ Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında dolmalık fıstığı kavurun. Üzerine kuşüzümü, pirinç, ince doğranmış dereotu, tuz, yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın. Son olarak su ilave edin. Piştikten sonra, bir süre demlenmeye bırakın. Kılçıkları çıkarılmış hamsileri fırın kabına ya da porsiyonluk güveç kaplarına dizin. Ortasına demlenen pilavı dökün. Pilavın üzerini hamsiyle kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.