Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Amasra Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Çarş. Şub. 02, 2011 4:50 pm | |
| UTFAK BÖLÜMÜ
Mutfak bölümünü bitirenler aşçı unvanını alırlar. Aşçı günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri belli bir plan içinde bilgi ve becerisini kullanarak temizlik kurallarına uygun olarak, servisi hazır hale getiren kişidir Aşçı olmak isteyen birisi, yiyecekle ilgili konulara ilgi duyan, temiz, titiz, sorumlu, hızlı hareket edebilen, bir işi planlama ve uygulama yeteneğine sahip kimseler olması gerekir. Bu bölümü bitirenler üniversiteden 4 yıllık bölümlerinden; - Aile Ekonomisi ve beslenme öğretmenliği - Aile bilimleri ve tüketici davranışları öğretmenliğine - Turizm ve otel işletmeciliği yüksek okullarına ayrıca - Aşçılık - Gastronomi ve mutfak sanatları - Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek okullarına gidebilirler. | Ayrıca çalıştıkları iş yerinde özellikle turistik mutfaklarda soğukçu+sıcakçı, pastane, ızgaracı gibi alanlarda uzmanlaşabilir, meslek deneyiminde uzmanlaşanlar aşçıbaşı olarak görev alabilirler. Günümüzde çok değişik kuruluş ve kurum mutfaklarında görev yapabilirler: okul mutfağı, hastane mutfağı, fabrika mutfağı, otel mutfağı, restoran mutfağı, gemi mutfağı, kreş ve huzurevi gibi mutfaklarda yer alırlar. Kendi bilgi ve becerileri yeterli olduğu sürece bu meslekte işsizlik probleminin yaşanma ihtimali düşüktür. Okulumuzda öğrenciler, uygulama atölyelerinde bizzat uygulama eğitimi yapmakta, alanlarıyla ilgili yeni ürünler deneyerek kendilerini geliştirmektedirler. Uygulama otelimizin açılmasıyla bu alanda uygulamalı eğitim verilmektedir. | | | Beceri eğitim yarışmalarında öğrencilerimiz soğuk mutfak, tatlı ve sıcak mutfak alanlarında yarışarak dereceye girmişlerdir. AEHT 2005 Antalya-Kemer'de yapılacak olan organizasyona öğrenci ve öğretmenlerimiz katılarak, yemek pişirme, tatlı, turizm, ön büro, servis teknikleri ve bar alanlarında yarışarak okulumuzu ve ilçemizi temsil edeceklerdir. -Bizler; İş yerimiz: Mutfak Sanatımız: Pişirmek Mesleğimiz: Yemek Yapmak Hedefimiz: Mutfak Sanatlarında bir numara olmak, misyonuyla hareket ederek eğitim veriyoruz. |
| |
|