Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 İmambayıldı & mercimekli bulgur pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İmambayıldı & mercimekli bulgur pilavı Empty
MesajKonu: İmambayıldı & mercimekli bulgur pilavı   İmambayıldı & mercimekli bulgur pilavı Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 5:17 pm











İmambayıldı & mercimekli bulgur pilavı Imambayildi%20%284%29



Imambayıldı & mercimekli bulgur pilavı

Malzemeler

Pilav için
1/2 s.b yeşil mercimek, haşlanmış
1 s.b pilavlık bulgur
3 y.k sıvıyağ
1,5 s.b tavuk suyu
Tuz

İmambayıldı & mercimekli bulgur pilavı Imambayildi%20%282%29




Hazırlanışı


Haşlanmış mercimeğin suyunu
süzüp bir kenara alın. Tencereye sıvıyağı alıp kızdırın pilavlık bulguru
ekleyip hafif kavurun mercimeği ilave edip suyunu yahut kullanacaksanız
tavuk suyunu ilave edin tuzunu ayarlayıp kısık ateşte bulgur suyu
çekene dek pişirin. Altını kapatıp demlenmesi için 20 dakika bekletin.
Sıcak servis edin.

İmambayıldı
malzemeler


7 patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
1 kuru soğan
5 sivribiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz

hazırlanışı


Yıkanmış ve alacalı soyulmuş patlıcanların sap kısımlarını kesmeden yeşil kısımlarını koparın.
Soyduktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patlıcanları bütün olarak önlü
arkalı yumuşayana kadar yüksek ateşte kızartın. Hepsini kızarttıktan
sonra kağıt havlulun üzerine alın.


Soğanları ve biberleri küçücük
doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada öldürün.
Bazıları bu aşamada sarımsak da ekliyor size kalmış ekleyip eklememek
damak tadınıza bağlı. üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış
domatesleri ekleyin. domatesler bıraktığı suyu hafif çekip koyulaşana
kadar kavurun. tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip ocağı
kapatın.




Patlıcanları fırın tepsisine
yerleştirin. Ortalarını bıçak yardımıyla çizgi şeklinde açın. İçine
malzemeleri doldurun. Üzerlerine kızartılmış sivribiber yerleştirin.
Tavada kalan domatesli suyu patlıcanların üzerine gezdirin. 180 C
fırında 20 dakika kadar pişirin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
İmambayıldı & mercimekli bulgur pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Anadolu Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: