Etsiz çiğ köfteBulgurun farklı versiyonlarını görünce dayanamıyor deniyorum. Malum hamurumuz bulgurla yoğrulmuş) bu tarif de Ab-ı hayat tan. Olduğu gibi yayınlıyorum. malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 y.k domates salçası
- 1/2 y.k biber salçası
- 2–3 diş sarımsak
- Karabiber
- 4–5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 limon
- Marul
- Maydanoz
HazırlanışıKöftelik bulgur 1 su bardağı sıcak su ile ıslatılır ve 5 dakika kadar dinlendirilir.
İçine rendelenmiş kuru soğan, yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım
yemek kaşığı biber salçası,2- 3 diş rendelenmiş sarımsak, karabiber,
ikiye bölünmüş limon, 4 -5 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir ve iyice
yoğrulur.
Yoğrulan bulgurlu karışımın içine ince doğranmış marul ve maydanoz ilave
edilip tekrar yoğrulur, çiğ köfte şekli verilir ve servis tabağına
alınır.