Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Meyveli Kek Tarifi Salı Şub. 01, 2011 10:00 pm | |
| Malzemeler 125 Gr tereyağı 125 Gr şeker (1.5 su bardağı) 1 Yumurtanın sarısı 1 Bütün yumurta 70 Gr kuru üzüm 125 Gr karışık meyve reçeli tanesi 150 Gr un (1.5 su bardağı) 1 Çay kaşığı kabartma tozu 1 Tatlı kaşığı gül suyu Hamurun dinlendirilme süresi : Yarım saat Hazırlanışı
- Derince bir kabın içine oda ısısında yumuşamış tereyağını ve şekeri karıştırarak bütünleştiriniz.
- Arka arkaya yumurtanın sarısını ve gül suyuu katıp karıştırınız.
- Bu karışıma kuru üzümleri ilave ediniz.
- Meyve reçeli tanelerini (ayva, vişne, kayısı, şeftali, erik
vs.)küp şeklinde küçük küçük doğrayıp yapltığınız karışıma ekleyiniz.
- Bir başka kabın içinde unu ve kabartma tozunu karıştırıp, yavaş yavaş ilk yaptığınız karışıma ilave edip karıştırınız.
- Hamur iyice bütünleşince, serince bir yerde yarım saat dinlendiriniz.
- Kek kalıbının içini hafif yağlayınız ve hamuru kalıba döküp çatalla bastırarak yerleştiriniz.
- Fırın ısısı 220 derece olacak şekilde termostatı 7-8 e ayarlayınız.
- Bu ısıda 10 dakika pişirip, ısıyı 180 dereceye termostatı altıya düşürünüz ve 40 dakika daha böyle pişiriniz.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip, kalıptan çıkarınız.
- Soğuyunca ikram ediniz.
Meyveli Kek yemeği tarifi | |
|