Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Nohutlu Gürcü Çorbası Tarifi Ptsi Ocak 31, 2011 11:51 pm | |
| Malzemeler 1 Su bardağı nohut 6-8 Su bardağı tavuk suyu 1 Kahve fincanı pirinç 1 Adet orta boy soğan 1 Çay ufak doğranmış tavuk eti Yarım çay kaşığı safran 4 Çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Terbiyesi için : 1 Adet yumurta sarısı Yarım limon suyu Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1.5 saat Hazırlanışı
- Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın.
- Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin.
- Suyunu süzüp bekletin.
- Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin.
- Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Nohutları ilave edin.
- Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın.
- Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin.
- Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Nohutlu Gürcü Çorbası yemeği tarifi | |
|