Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: LİMONLU KEKİK Ptsi Ocak 31, 2011 2:12 pm | |
| |
LİMONLU KEKİK -------------------------------------------------- Limon kokusu ve aromasıyla, et, tavuk, balık yemekleri, makarna, pizza, kızartma, ızgaralar, sos yapımı, yaz tatlıları yapımında kullanılır. Farklı pişirme yöntemleriyle yapılan pekçok yemekte hem kokusu, hem lezzetiyle evrensel bir baharattır. Avrupa kökenli olup, Akdeniz Ülkeleri ve Güney Asya dağlarında çok yaygındır. Bileşiminde uçucu yağ, acımadde, protein, karbonhidrat, kalsiyum, fosfor, thamine, riboflavin mevcuttur. Nefes darlığına, zehirlenmeye, bağırsaklara, hazım zorluğuna iyi gelir. İdrar ve adet söktürücü, solucan döktürücü özelliklere sahiptir. Vitamin Özelliği C Yıl içinde bulunduğu mevsim / ay 12 ay Saklama koşulları +4 °C Ambalaj içeriği (adet / kg) 1 kutu / 25 gr. Kasa içeriği (adet / kg) 10 kutu Kasa ölçüleri (mm) 370 x 250 x 65 Kolileme şekli 5 - 10 kasa
|
| |
|