Konu: AVCI SOSU Tarifi Ptsi Ocak 31, 2011 12:01 am
AVCI SOSU
MALZEME
125 gram margarin
200 gram mantar dilimlenmiş
50 gram arpacık soğan ince kıyılmış
250 gram domates
200 ml sek beyaz şarap
1 litre demi glace sos
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Margarini derin bir tavada eritin. Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin. Arpacık soğanları tavaya ilave edin ve 2-3 dk kısık ateşte pişirin.
Domatesi ve beyaz şarabı ekleyin. Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin. Demi glace sosu ilave edinve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.
Oluşan kefi alın. Tuz ve karabiberi ilave edip servise sunun.