Tarif Yeşil Kivi' den...Ailem
burdayken gelecek olan misafirlerimi de bahane edip, nette içinde kedi
dili (sauyer) bisküvi de olan hafif bir tatlı tarifi aramaya
koyuldum...karşıma bu güzel şey çıkıverdi. Yeni
yılın ilk tarifi oluyor bu tüy kadar hafif tatlı...Tatlıyla başlayalım
öyle de devam etsin diye düşündüm. Daha önce gelecekti aslında bu tarif
ama kısmet, bazen engeller çıkıyor. Yaptığım tek değişiklik yumurta
sayısını (1'e indirdim) azaltmak oldu.Kalabalığı memnun edebilecek bir tarif... İyi hafta sonları!Malzemeler
- 300 gr kedidili bisküvi
- 3 tane yumurta
- 1 kg süt
- 1 paket vanilya
- 10 yemek kaşığı şeker
- 3,5 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- İstediğiniz mevsim meyveleri
- Meyveye uygun jöle (bitkisel olandan)
Kedidillerini ıslatmak için: 1 cup süt (250 ml)+2 yemek kaşığı şeker
YapılışıKrema
malzemeleri vanilya ve tereyağ hariç karıştırılıp muhallebi kıvamına
gelene kadar pişirilir. Krema pişince vanilya ve tereyağı eklenip
mikserle 7-8 dakika çırpılır.
Süt
ve şeker karıştırılır, kedidilleri bu süte batırılıp tepsiye dizilir.
Üzerine kremanın yarısı gezdirilir. Üzerine bir kat daha sütte
ıslatılmış kedidili dizilir, kalan krema en üste dökülür.
Muhallebi
soğuyunca meyveler dizilir (muz kullanacaksanız limon suyuyla ovmayı
unutmayın), üzerine hazırlanan jöle dökülür. Buzdolabında soğutulup
servis edilir.