Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Yoğurtlu Panna Cotta

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Yoğurtlu Panna Cotta Empty
MesajKonu: Yoğurtlu Panna Cotta   Yoğurtlu Panna Cotta Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 8:19 pm








Yoğurtlu Panna Cotta Pan1

Son zamanlarda en çok domates pilavı ve yoğurtlu panna cotta (pişmiş
krema) yapıyorum. Bol tarla domatesiyle ve sızma zeytinyağıyla
pişirdiğim ve ılıyana kadar dinlendirdiğim pilavdan sonra üzerine meyve
şurubu dökülmüş, soğuk panna cotta yemek nefis oluyor. Fakat tarla
domatesini her zaman bulmak mümkün değil. Böğürtlenle, Frenk üzümünü de.
Bu sebepten kış için bir plan yaptım. Balkonda hormonsuz domates, Frenk üzümü ve böğürtlen yetiştirmeye karar verdim. Şu aralar en sevdiğim site : ağaçlar.net ve onun forum bölümü. Anlatılan onca güzel şeyden sonra evde bonsai yetiştirmek bile istiyebilir insan.
Panna cotta aslında bir İtalyan tatlısı, "pişmiş krema" manasına
geliyor. Tadı çok hafif, çok güzel. Babam benden tarifini bile aldı. Ama
eğer sırf adı yüzünden kuşkuyla yaklaşacaklar varsa ona "yoğurtlu
muhallebi" de diyebiliriz. Aslında krema ve jelatinden yapılan bu
tatlıya yoğurt eklemek tadını daha da güzelleştiriyor. Ben normal
yoğurt, yağsız (light) yoğurt ve süzme yoğurtlu alternatiflerini
denedim. En çok süzme yoğurtlu halini sevdim. Eğer süzme yoğurt
bulamazsanız, bir tülbente koyduğunuz yoğurdu, bir süre süzdürerek,
süzme bir yoğurt elde edebilirsiniz. Aroma olarak ise; vanilya en çok
kullanılan tatlandırıcı fakat limon ve portakal kabuğu ve hatta damla
sakızı da çok hoş oluyor.

Yoğurtlu Panna Cotta


Malzemeler : 4 kişilik



  • 200 ml. süt kreması (Marketlerin
    soğuk raflarında duran Pınar, Ülker, SEK gibi markaların adı altında
    satılan kremalardan. Bir küçük kutusu 200 ml. geliyor.)

  • 1/2 su bardağı (cup) süt (125 ml.)
  • 1/2 su bardağı (cup) toz şeker (112.5 gr.)
  • 2 tatlı kaşığı (tsp) toz jelatin (Aktarlarda bulabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşığı (tbs) su
  • 3/4 su bardağ (cup) süzme yoğurt (190 gr.)
  • 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (Vanilya, damla sakızı gibi lezzetlendiricilerle de yapılabilir.)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1/2 su bardağı yabani meyve, taze veya donmuş (Frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa, kara dut, vb.)


Tarif :


  1. Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun. Orta
    ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin. Ocağın
    üstünden alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar
    karıştırın.
  2. Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz
    jelatini koyun. Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin
    topaklanmasın.
  3. Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine
    dökün. Yine karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon
    kabuğunu ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın.
  4. Hazırladığınız panna cotta'nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak
    paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar
    bekletin.
  5. Üzeri için: Küçük bir sos tenceresinin içine 1
    yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun. Kısık ateşte şeker
    eriyene kadar fıkırdatın. Meyveleri içine katın. 2-3 dakika daha
    pişirin. Bir kenarda soğuması için bekletin.
  6. Servis yaparken, bu sostan panna cotta'ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
Yoğurtlu Panna Cotta
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: