Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Ton Balıklı Sushi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Ton Balıklı Sushi Empty
MesajKonu: Ton Balıklı Sushi   Ton Balıklı Sushi Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 3:13 pm

Malzemeler


  • 300 gr. çok taze ton balığı
  • 2 su bardağı yuvarlak pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Japon soya sosu veya soya sosu
  • Wasabi
Yapılışı

Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün.
Pirinci süzdükten sonra verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 4-5 dakika daha pişirin. Daha sonra
ateşten çekip, yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Suyunu süzün. Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu
süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya
kadar karıştırın.



Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda
dilimler kesin. Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün.




Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte
gibi toplar yapın. Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu
hazırladığınız pirinç topuna sarın. Daha sonra elinizle üzerinden
bastırarak uzunlamasına yassıltın.



Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Ton Balıklı Sushi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Japon Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: