Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.full-forum.com/

Paylaş | 
 

 Aşçılık Doğrama Terimleri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 25/01/11

MesajKonu: Aşçılık Doğrama Terimleri   Cuma Ocak 28, 2011 6:56 pm

Sıçan Dişi
Malzemeyi çok ince doğramak.

Kuşbaşı Dograma
Eti veya sebzeleri iri ceviz büyüklüğünde doğrama.

Piyaz Dograma
Soğanları yarım ay şeklinde ince doğramak

piyazlık Dograma
Soğanın soyulduktan
sonra yarıya kesilip yarım ay şeklinde hafif etli doğranması. Salatalar
için biraz tuzla ovulup kullanılabilir. Ovulduktan sonra yıkayıp sıkmak
gibi bir adet varsa da soğandaki besleyici maddelerin suyla akıp
gitmesine yol açtığı için pek tavsiye edilmez.

Yemeklik Dograma
Soğanları 2 - 3 mm.lik parçalar haline getirmek.

Zar şeklinde Dograma
Sebze, meyve veya ekmeğin, oyun zarı şeklinde doğranması. Küp şeklinde doğramak da denir.

çentmek
Sebze yada meyvaları bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak.

Çintmek
Çok ince doğramak , kabak çintme tabiri kabakları tavla zarı iriliğinde doğramak

kıymak
İnce ince doğramak.

Zar Şeklinde Dograma
Sebze, meyve veya ekmeğin, oyun zarı şeklinde doğranması. Küp şeklinde doğramak da denir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
tyyr23

avatar

Mesaj Sayısı : 2
Kayıt tarihi : 26/09/13

MesajKonu: Geri: Aşçılık Doğrama Terimleri   Perş. Eyl. 26, 2013 11:42 am

merhabalar. ben gastronomi 1. sınıftayım. bıçak seti almam gerekiyor. tavsiye edebileceğiniz setler varmıdır yardımcı olursanız sevinirim. birazda uygun fiyatlarda olabilirse sevinirim iyi günler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Aşçı
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 25/01/11

MesajKonu: Geri: Aşçılık Doğrama Terimleri   Ptsi Eyl. 30, 2013 8:04 pm

benım tavsiyem japon işi olması daha iyi pahalı ama omurluk saklanır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Aşçılık Doğrama Terimleri   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Aşçılık Doğrama Terimleri
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Aşçı Tanışma Bölümü :: Aşçılık Hakkında Genel Bilgiler-
Buraya geçin: