Ananaslı Yengeç SalatasıMalzemeler:
- 150 gr / 2 su bardağı dolusu yengeç
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet kesme şeker
- 1 dal yeşil soğan
- 3 dal taze nane
- 3 dal taze fesleğen
- 1 yemek kaşığı tuzHazırlanışı:Ananası
ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde
çıkarın. Yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini
çıkarın. Tavaya yağı koyun ve kısık ateşte 3 e bölünmüş sarımsakları
ekleyip, sararıncaya kadar soteleyin. Sonra sarımsakları çıkarıp atın ve
ocağın altını kapatın. Aynı yağın içine sıcakken şekeri atıp eritip,
hemen limon suyu, kıyılmış yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve
karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Yengeçleri de
ekleyip, en son küp küp doğranmış ananas parçalarıyla karıştırın.
Önceden içi oyulmuş ananas kabuklarının içine karışımdan koyup, servis
yapın.