Malzemeler:
- 3 iri patates
- 6 yumurta
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 5 çorba kaşığı haşlanmış tane mısır
- 4 taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Sos İçin:
-yarım su bardağı yoğurt
- 100 gr krem peynir
- 5 çorba kaşığı mayonez
- 1 çorba kaşığı toz hardal
- yarım çay kaşığı toz kişniş
- yarım çay kaşığı kimyon
- tuz, kırmızıbiberHazırlanışı:Patatesleri
haşlayın ve kabuklarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Yumurtaları
haşlayıp kabuklarını soyun ve halka halka dilimleyin. Taze soğanları ve
maydanozu temizleyip kıyın. Sos için yoğurt, krem peynir, mayonez,
hardal, toz kişniş ve kimyonu bir tabakta çırpın. Tuz ve karabiberini
ilave edin. Patates, iç bezelye, mısır, taze soğan ve maydanozu bir kase de karıştırın servis tabağına alın. Yumurta
dilimlerini de servis tabağının kenarlarına dizip, sosu salatanın
üzerinde gezdirin. Dereotunu salataya ilave edip servis yapın.