Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 TAVUKLU HAREM PİLAVI (OSMANLI)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

TAVUKLU HAREM PİLAVI (OSMANLI)  Empty
MesajKonu: TAVUKLU HAREM PİLAVI (OSMANLI)    TAVUKLU HAREM PİLAVI (OSMANLI)  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 8:05 pm

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

1200 gramlık bir yarka,

50 gram margarin yağı,

2 baş soğan,

3 diş sarımsak,

1/2 çay kaşığı zencefil,

2 baş karanfil,

2 çay kaşığı dövülmüş kişniş,

1 tutam dövülmüş kakule,

1 çimdik safran,

1 tutam kimyon,

1 tutam karabiber,

4-5 tatlı badem içi,

1 tutam darulfülfül,

yeteri kadar tuz,

1 kâse yoğurt.



Yapımı:

Tavuğun tüylerini yolup içini çıkarmalı, ince tüylerini gidermek için tütsülemeli ve bol suda içini, dışını iyice yıkamalı. Tavuğu düzenli bir şekilde parçalara bölmeli. Yarka parçalarını yayvan bir porselen kâseye yerleştirmeli. Havanda dövülecek iki diş sarmısağı yoğurtla iyice karıştırıp tavuk parçalarının üstüne dökmeli. Yarka parçalarını vakit vakit çevirerek bunları bu marinatta iki saat kadar dinlendirmeli. Toprak bir çömlekte margarin yağını erit-meli. Buna rendelenmiş soğanla kalan sarmısağı katmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak soğanları kavururken bunların üzerlerine karanfille zencefil ve tuzu serpiştirmeli. Soğanlar pembeleşince bir kâsede karıştırılmış olan kişniş, kakule, kimyon, safran, darulfülfül tozlarını ve kıyılmış tatlı badem içini katıp soğanla iyice karıştırmalı.

Bu karışımı çok hafif bir ateşte beş dakika kadar pişirdikten sonra marinatından çıkarılacak tavuk parçalarını bunların üzerine yaymalı ve bunların her yanını nar gibi kızartmalı.

Yarka parçaları kızarınca marinatını azar azar katmalı ve tavuğu çok hafif bir ateşte birbuçuk - iki saat kadar pişirmeli. Tavuk pişince bunu bir servis tabağına almalı ve yanında tereyağlı bir pilâv olduğu halde sofraya götürmeli. Sofrada
tabaklara önce birer kâse içine doldurulup başaşağı edilerek biçimli
biçimde aktarılacak pilâvı koymalı. Bunların üstüne yarkadan bir veya iki parça oturtmalı. Salçasını da gezdirerek döktükten sonra servis yapmalı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
TAVUKLU HAREM PİLAVI (OSMANLI)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tavuklu dövme pilavı
» HÜNKÂR PİLÂVI (OSMANLI)
» ACEM PİLAVI (OSMANLI RAMAZAN)
» HAREM TATLISI TARİFİ
» İÇ PİLAV (OSMANLI)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Osmanlı Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: