Tavuklu pirinç salatasıBen tam
tahıllı pirinç kullandım; normal pirince göre biraz fazlaca su çekiyor
ve geç pişiyor ama sağlıklı olduğunu bilmek zahmetlere değiyor )Malzemeler1 su bardağı (pilav şeklinde) pişirilmiş pirinç
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 tane yeşil soğan
½ demet maydonoz, kıyılmış
3 kornişon turşu, küp doğranmış
1/2 kase konserve mısır
1 tane büyükçe havuç, rendelenmiş
Tuz
Karabiber
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YapılışıPirinç, haşlanmış ve didilmiş tavuk karıştırma kabına alınır. Üzerine
incecik doğradığınız yeşil soğan,maydonoz, kornişon turşu, mısır ve
rendelenmiş havuç eklendikten sonra zeytinyağı, limon suyu, tuz,
istenirse karabiber de ilave edilip harmanlanır ve servis tabağına
alınır.